Kéthelyről

A sport, a testi nevelés része az emberi civilizációnak. Mindezt jól tudják azok a kéthelyi veterán és ifjú sportbarátok, akik valaha vagy éppen a jelenkorban szervezték, vagy szervezik a falu sportéletét.

 

1924 körül alakult a község első futballcsapata, alapítója Kovács Lajos okleveles sajtmester volt. Az akkori pálya a mai Ady Endre utcai pedagógus-lakások helyén volt. Az az egyesület a sok akadály következtében megbukott.

1929-ben alakult meg Kéthelyen a Levente Egyesület, amely az ifjúság sportéletének is irányítójává vált. Akkor a felszerelést maguknak kellett vásárolni. E cél elérése érdekében műkedvelő színielőadásokat szerveztek (1937-38). A község a csapatnak soha egy fillért nem adott. Ekkor indult a járási Levente-bajnokság, melynek döntőjét Kéthelyen rendezték.

1953-54-ben jött el az ideje annak, hogy falunkban nemcsak igénye támadt egy, az addiginál rendezettebb, kulturáltabb életmódnak, hanem ennek érdekében a lakosság vállalt közhasznú társadalmi munkát. 1954 őszére készült el a mai pálya. Az akkori csapatot ma is "Kéthelyi Aranycsapatként" emlegetik, éveken át az akkori megyei II-ben szerepeltek sikerrel. 

A 80-as évek vívmánya a községi labdarúgópálya mellé épített öltözők és szociális helységek voltak. 2008-ban történt az épület teljes, külső-belső felújítása.

A kéthelyi labdarúgók 1972-től a megyei II. osztályban szerepeltek; második, harmadik helyezést elérve. 1981-ben a megyei I. osztályba is feljutottak. Ma már sajnos a megye III. osztályban szerepelnek, de nagy cél a feljutás.

2013 szeptemberében indult el a Bozsik Program, amely az utánpótlást jelentette. U7-es, U9-es, U11-es, U13-as csapatok indultak kezdetben. 

Ma már több csapattal büszkélkedhet az utánőótlásban. Továbbra is vannak U7-es, U9-es, U11-es, U13-as csapatok, de bővültek U14-es és U16-os fiúkkal, akik a Somogy megyei északi bajnokságokban játszanak, illetve U16-os leány és női felnőtt csapat is alakult, szintén a megyei bajnokságban játszanak. Az U16-os lányok a 2018/2019-es szezonban megyei bajnokok lettek. 

Napjainkban Kéthelyen kivilágított füves, valamint bitumenes pályák, illetve tornacsarnok várja a mozogni vágyó lakosokat.

Asztali nézet